
به گزارش تجارت نیوز، در اواسط هفته و در سایه اعلام رسمی افزایش قیمت خوراک پتروشیمی و پالایشگاهی، بورس تهران یک کارت قرمز یکپارچه دیگر نشان داد. در بازار دوشنبه بیش از سه چهارم نمادها در سمت منفی محدوده نوسان قرار گرفتند. کار به جایی رسیده که جریان عرضه به نمادی مانند ارفع که گزارش عملکرد سه ماهه مطلوبی را منتشر می کند، فشار زیادی وارد کرده است.
در شرایط فعلی، گزارش های عملکردی که نشان دهنده جهش سودآوری شرکت ها است، می تواند نقش مهمی در تعدیل P/E آنها داشته باشد. این به نوبه خود باعث می شود سهام در قیمت های فعلی ارزشمند شود.
در پایان معاملات روز دوشنبه، شاخص کل 17829 واحد کاهش یافت که معادل 0.82 درصد از این شاخص است. بر این اساس نتایج معاملات منجر به حفظ شاخص کل در سطح دو میلیون و 158 هزار واحد شد.
همچنین شاخص هم وزن با افت 1.29 درصدی در راستای شاخص کل قرار گرفت و به سطح 760 هزار و 857 واحد رسید.
بورس اوراق بهادار تهران زیر ذره بین آمار و ارقام
هیات مدیره بورس تهران حجم معاملات روز یکشنبه را 10 میلیارد سهم و ارزش معاملات خرد را 6 میلیارد و 788 میلیون تومان نشان داد که شامل سهام، وارانت و صندوق های سرمایه گذاری مشترک است.
بررسی آمار مالکیت اشخاص حقیقی حکایت از خروج سرمایه های واقعی مردم از بورس دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات روز یکشنبه از خروجی 848 میلیارد تومانی از سهام، وارانت و صندوق های سرمایه گذاری خبر داد.
بورس: مضر اما بی انگیزه
در جریان معاملات اواسط هفته سوم تیرماه، 157 نماد در محدوده منفی بین دو تا سه درصد به کار خود پایان دادند. به طور کلی، نزدیک به نیمی از سهام بازار در محدوده صفر تا منفی سه درصد قرار داشتند. این نشان می دهد که بازار در شرایط فعلی سهام ارزشی را شناسایی کرده است اما انگیزه کافی برای خرید وجود ندارد.
ریشه این بی انگیزگی را همچنان باید در زمینه های مربوط به مصوبه اخیر دولت جست و جو کرد. اصرار سیاستمداران برای افزایش قیمت برق و سوخت پالایشگاههای نفت، ترس از وقوع چنین اتفاقی در سایر صنایع را در دل سرمایهگذاران و اهالی بازار کاشته است. ریسک سیستماتیک تصمیمات مردم به ویژه وقتی که گوش سیاست به اعتراضات گوش نمی دهد، این روزها به سدی بر سر راه بورس تبدیل شده است.
اگرچه تصمیم برای افزایش نرخ خوراک پالایشگاههای نفت اولین باری نبود که پس از ابلاغ قوانین، سیاستگذار تصمیم به تغییر آن میگیرد. بهمن ماه سال گذشته شرایط عجیب و تصمیمات ناگهانی شورای رقابت در جریان ممنوعیت فروش خودروهای بزرگ در بازار رو به رشد، آن را به مرحله اصلاح کشاند.
اما پس از رسوایی های اخیر هیچ اطمینانی از سوی سهامدار مبنی بر تکرار این اتفاق در سایر صنایع وجود ندارد. این به معنای آسیب به امنیت سرمایه گذاری و کاهش اعتماد عمومی سهامداران به بازار است.
پیش بینی سهام در روز سه شنبه
روند معاملات اواسط هفته از ابتدا با فشار فروش آغاز شد و این مشکل تا پایان ادامه داشت. از سوی دیگر، نگاهی به لیست نمادهایی که برای خرید صف کشیده اند، نشان می دهد که بخش بزرگی از آن فهرست، سهامی هستند که در بازار اصلی قرار دارند.
این واقعیت موید آن است که مردم در بازار سرمایه به دلیل کاهش اعتماد به تصمیمات سیاست گذاران به سمت سهام خرد در بازار اصلی می روند. اعلام افزایش 30 درصدی قیمت محصولات شرکت بهمن موتور علاوه بر کاهش سهم بازار، معاملات روز سه شنبه در گروه خودرو را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد، به طوری که انتظار می رود قدرت عرضه در این گروه و شاید در کل بازار کاهش یابد. .
همچنین بررسی نمودار شاخص کل نشان می دهد که روند بازار از سوم خرداد به صورت مثلث باز (الگوی لوله ای) حرکت کرده است. شکست شاخص در دو طرف این مثلث می تواند مسیر ادامه بازار را مشخص کند.
گزارش های بیشتر را در صفحه اخبار بورس بخوانید.