ویدئویی از گریه دختر دانش آموز نابینا منتشر شده است که هر بیننده ای را ناراحت کرده است. ظاهراً این دانش آموز نوجوان نابینا به دلیل نداشتن منشی برای شرکت در امتحان از امتحان محروم شده است. به گفته فردی که این ویدئو را گرفته است، آموزش و پرورش و آموزش و پرورش فلورجان اصفهان در آزمون نمونه دولتی روز جمعه فردی برای کمک به این دانش آموز نابینا پیدا نکرد اما به جای چاره اندیشی، این دانش آموز نابینا از جلسه آزمون حذف شد.

روز امتحان برای دانش آموزان معلولی که در مدارس عادی تحصیل می کنند متفاوت است. امتحانات برای این نوع دانش آموز استرس زا استرس زا است و البته استرس مضاعفی را در روز امتحان تجربه می کنند.

بازدید از دانش آموزان در مدارس عادی بدون کلاس مرجع

آموزش فراگیر به فرآیندی گفته می‌شود که طی آن دانش‌آموزان از هر سن و جنس با تمام توانایی‌ها و ناتوانی‌ها فارغ از زبان، زمینه اجتماعی، مذهب یا بیماری‌های خاص مانند HIV در مدارس پذیرش می‌شوند. یعنی بر اساس این برنامه جامعه آزاد آموزشی در مدارس شکل می گیرد. در آموزش تلفیقی دانش آموزان استثنایی با همکاری معلمان رابط که توسط کارشناسان آموزش استثنایی تعیین می شوند در مدارس عادی تحصیل می کنند.

دانش آموزی که ادغام می شود دانش آموزی است که دارای معلولیت جسمی یا ذهنی یا هر دو باشد ولی میزان معلولیت او خفیف باشد تا بتواند با کمک آموزشی و توانبخشی و معلم رابط در مدارس عادی تحصیل کند. به گفته کارشناسان آموزشی، بر اساس تحقیقات انجام شده، مراکز آموزش استثنایی نمی توانند پاسخگوی تمام نیازهای آموزشی و اجتماعی افراد دارای معلولیت باشند، در حالی که در نظام یکپارچه آموزش و پرورش این مشکلات کمتر به چشم می خورد و به عبارتی فرد دارای معلولیت در نظر گرفته می شود. یکی از اعضای جامعه اعتقاد بر این است که ضمن تقویت عزت نفس، باورهای فردی و درک تعاملات اجتماعی، حتی پس از رقابت. در بسیاری از کشورها آموزش به گونه ای انجام می شود که تا حد امکان دانش آموزان با نیازهای ویژه مانند سایر دانش آموزان بدون مشکل در مدارس عادی تحصیل کنند زیرا در این صورت از امکانات عمومی و آموزش عادی بهره مند می شوند و برچسب استثنایی و متفاوت خواهند داشت. گنجانده نشده است. یکی از مزایای آموزش فراگیر، ایجاد فرصتی برای کودکان با نیازهای ویژه است تا با همسالان خود بیاموزند در حالی که الگوهای رفتاری آنها از طریق همسالان بهبود می یابد.

از سال 1349 نظام آموزشی یکپارچه در کشور ما راه اندازی شد. البته اجرای این سیستم آموزشی همواره با اشکالاتی مواجه بوده است، از جمله اینکه هر مدرسه باید یک کلاس مرجع داشته باشد. کلاس مرجع به کلاسی گفته می شود که در آن یک یا چند نفر از کارشناسان سازمان آموزش و پرورش استثنایی برای تهیه تجهیزات و امکانات ویژه افراد دارای معلولیت مانند دوربین های دوچشمی، ذره بین و نرم افزارهای نابینایان و ایجاد تعامل منظم با معلمان دانش آموزان حضور دارند. مدارس تا زمانی که کلاس مرجع برای دانش آموزانی که در مدارس عادی درس می خوانند تشکیل شود، مشکلات دانش آموزان دارای معلولیت را در مدارس عادی تسهیل کنند!

روز امتحان دردسر بزرگی است

در گزارشی که روزنامه ایران در سال 1395 با عنوان «امتحان برای دانش‌آموزان معلول سخت‌تر است»، آمده است: کودکان نابینا و کم بینا و دانش‌آموزان دارای معلولیت جسمی و حرکتی، محیط مناسبی در روز ندارند. امتحان. معمولا هر پرسنل مدرسه ای که روز امتحان بیکار باشد، دبیر دانش آموزان استثنایی می شود! خیلی وقت ها از معلم لینک خبری نیست! البته، معلمان تماس اغلب بی گناه هستند. چگونه معلمی که همزمان در چندین مدرسه دانش‌آموز برای امتحان دارد، می‌تواند همزمان چند دانش‌آموز را در مدارس مختلف مدیریت کند؟

دانشجو باید در جلسه امتحان یک صندلی استاندارد داشته باشد. از جمله نور کافی، سیستم گرمایش و سرمایش مناسب. زیرا همه این عوامل بر کیفیت امتحان او تاثیر مستقیم دارد. همچنین هر دانش آموزی با دیدن معلم یا معلم خود در جلسه امتحان احساس امنیت و آرامش بیشتری می کند. اما متاسفانه کودکان کم بینا و کودکان نابینا از این قاعده مستثنی هستند. معمولاً این دانش‌آموزان به مکان دیگری منتقل می‌شوند زیرا کسی باید سؤالات را برای آنها بخواند که اغلب مکان مناسبی برای شرکت در آزمون نیست. دانش آموزی که باید سوالات ثبت نام مدرسه را بخواند به دفتر مدرسه منتقل می شود! جایی کنار حسابدار نشسته اند. حالا تصور کنید دفتر مدرسه که محل شلوغی است تبدیل به محل امتحان دانش آموز شود! در بسیاری از مواقع شخصی که سؤالات را می خواند به دلیل دوری از تدریس یا عدم آگاهی کافی از موضوع، نمی تواند پاسخ مناسبی برای سؤالات دانش آموز باشد. خب طبیعی است که خیلی وقت ها این مشکلات باعث افت نمره امتحان دانش آموز می شود. در بسیاری از مواقع معلم رابط به دلیل ترافیک در ایام امتحانات دیر به جلسه می رسد و این خود باعث ایجاد اضطراب برای دانش آموز می شود زیرا همه مشغول امتحان هستند.

انتشار این فیلم نشان می دهد که مشکلات این دانش آموزان به طور کامل برطرف نشده است. این ویدیو را از حساب کاربری به توییتر ارسال کنید کمپین غیر فعال این موضوع احساسات کاربران را برانگیخت و برخی از آنها نظر خود را به اشتراک گذاشتند. برخی از کاربران گریه های این دانش آموز نابینا را پس از اخراج از جلسه امتحان دردناک توصیف کردند.

کاربری نوشت: “اشک های این دختر جوان واقعا غم انگیز است. لطفاً اگر فرصت دیگری به این جوان داده شد، به من اطلاع دهید.»

دیگری افزود: گریه این دختر مرا به گریه انداخت. یکی از مراقبان به راحتی می توانست به او کمک کند. مردم چقدر سنگدل شده اند.

برخی از کاربران نیز همان مشکلاتی را که داشتند به اشتراک گذاشتند. یکی از این افراد در پاسخ به این ویدئو نوشت: متاسفانه بارها این اتفاق افتاده است، یک ماه پیش حضوری برای کنکور هماهنگ کردیم، همه قول دادند نگران نباشند. منشی در جلسه امتحان حاضر نشد، 45 دقیقه پیگیری رئیس حوزه حتی حراست نتیجه ای نداد و یکی از حراست ها که حتی تخصص نداشت. ، به عنوان منشی پذیرفته شد.

کاربری پاسخ داد: «این آنقدرها هم پیچیده نیست. به جای فریاد زدن، سوالات را برای او می خوانید و پاسخ ها را می نویسید. به نظر شما دبیر بهزیستی تخصص خاصی دارد؟! ده ها بار به عنوان منشی دوستانم را در امتحانات همراهی کرده ام.

اکانت کمپین معلولیت در پیام این کاربر نوشته است: «میزبان قبول نکرد و باید او را از جلسه امتحان بیرون کنند وگرنه می‌توانند به یکی از سرایداران یا معلمان بگویند که کار منشی را انجام دهد. “

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *