13348816


02 اوت 1402 – 02:30

پیراشکی یک غذای ساده و بی مزه است و این بار برای تهیه این کوفته از لوبیا چشم بلبلی استفاده خواهید کرد.

برترین ها: دمبله و دمباخته از جمله راه های بسیار خوشمزه و راحت برای داشتن یک غذای ساده و بی دردسر هستند و این بار از لوبیا عروس برای تهیه این دمنوش استفاده می کنید.

شاید کمتر نام لوبیا عروس را شنیده باشید که ارزش غذایی بالایی دارد و برای سلامت بدن گزینه بسیار مناسبی است زیرا حاوی آهن و فیبر است و می تواند نقش مهمی در هضم غذا داشته باشد.

عناصر

1 و 1/2 فنجان برنج

لوبیا عروس 1 لیوان

1 عدد پیاز

زردچوبه 1 قاشق غذاخوری

نمک، روغن و کشمش به میزان لازم

چگونه دم باب عروس درست کنیم

مرحله اول: تهیه لوبیا عروس

حبوبات را به مدت 15 دقیقه خیس کنید سپس در قابلمه ای با کمی آب بگذارید و 15-20 دقیقه اجازه دهید حبوبات بپزند و کمی نرم شوند (زیاد نپزید تا لطیف شوند) یادتان باشد درب قابلمه را بگذارید تا تیره نشوند سپس آبکش کنید.

مرحله دوم: پیاز را سرخ کنید

برنج را شسته و 3 و 1/2 پیمانه آب و به مقدار لازم نمک اضافه می کنیم و می گذاریم تا خیس بخورد و در این زمان پیاز را نگینی خرد کرده و کمی روغن در قابلمه بریزید و بگذارید داغ شود سپس پیاز را اضافه کرده و تفت دهید تا سبک و شفاف شود.

مرحله سوم: تهیه مواد میانی

زردچوبه را اضافه کنید و 30 ثانیه تفت دهید، سپس لوبیاها را با پیاز و زردچوبه حدود یک دقیقه تفت دهید تا در حین پختن شکل خود را حفظ کرده و پوسته پوسته نشوند.

مرحله چهارم: اضافه کردن برنج

برنج را اضافه کنید و بگذارید با حرارت زیاد بجوشد تا آب آن تبخیر شود سپس دم کنید. می توانید مقداری کشمش را بشویید و در کمی روغن سرخ کنید و برای تزیین غذا استفاده کنید و یا از گوشت یا مرغ به عنوان خوراک استفاده کنید. برنج دم کرده را در بشقاب آبکش کرده و با کشمش تزیین می کنیم و با سالاد شیرازی و انواع ترشی و ماست و دوغ سرو می کنیم.

نکات و ترفندهایی برای آشپزی دم باقالی عروس

در صورت تمایل می توانید از مقدار کمی زردچوبه استفاده کنید و یکی دو قاشق از رب را در آن تفت دهید و مانند استانبول بپزید.

می‌توانید پیاز و زردچوبه را بردارید، برنج و حبوبات را که کمی پخته‌اند در قابلمه بریزید تا آب آن تبخیر شود، رازیانه یا پلو رازیانه را تا آخر پخت اضافه کنید و برنج را به صورت سبزی پلو یا رازیانه دم کنید.

در این دمی می توانید از گوشت چرخ کرده یا چرخ کرده یا مرغ خرد شده نیز استفاده کنید.

اگر برنج بعد از دم کشیدن دانه دار شد، می توانید روی آن آب سرد بریزید و صبر کنید تا نرم شود.

با توجه به ذائقه می توانید مقدار حبوبات را کم یا زیاد کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *