به گزارش تجارت نیوز، محمدرضا پورابراهیمی درباره این جمله که «کمیسیون اقتصادی مجلس به بانک مرکزی فشار می آورد تا از سیاست تثبیت نرخ ارز خارج شود و همان طور که ارز ۴۲۰۰ لغو شد، می خواهند نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ باشد، گفت: و نرخ ارز آزاد به 60000 رسید. همچنین تاریخ را بردارید و تکرار کنید… و تورم کمر ملت را خواهد شکست. امروز فرزین در جای درست ایستاده و نیاز به حمایت دارد…» وی گفت: آنچه باید مبنای اقدامات ما در کشور در زمینه سیاست های ارزی باشد قانون است؛ سیاست ارزی در بسیاری از قوانین تعریف شده است؛ مجلس است. مسئولیت تنظیم و نظارت بر قانون را بر عهده دارد و دولت نیز موظف به اجرای آن است و چنانچه در کشور نظری خلاف این قانون باشد باید نسبت به اصلاح قانون اقدام و پیگیری کند. با تقدیم لایحه یا طرحی از سوی نمایندگان به منظور رسیدگی و رأی مجلس به عنوان مبنای قانون.

نماینده مردم کرمان و راور در شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر بر اساس ماده 20 قانون مصوبه دائمی، نرخ ارز در اقتصاد شناور مدیریت می شود، ادامه داد: متعجب و متاسفم برای کسانی که حتی قانون را نادیده بگیرید. مبنای و نظر ندهید.

وی با بیان اینکه مردم رفتار پوپولیستی را تشخیص می دهند، این رفتارها بارها تکرار شده و مردم نیز آن را از روی رفتار علمی و تخصصی تشخیص می دهند، افزود: با ادبیات پوپولیستی نمی توان کشور را اداره کرد، دوران آن گذشته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه مبنای اقدامات ما قانون است افزود: قانون بر نرخ ارز شناور حاکم است، یعنی مبنای نرخ ثابت به طور کلی هیچ جایگاه قانونی در کشور ندارد. اگر در اداره دولت یا بانک مرکزی یا در هر موقعیتی، شخصی خلاف این قانون را اعلام کند، طبیعتاً آن شخص باید پاسخگو باشد. تشخیص این رفتار علیه مجلس نیز بر اساس قانون است، به طوری که ورود مجلس به دلیل حمایت قانون است.

پورابراهیمی گفت: جدا از مصوبات دائمی، این مهم بارها در قوانین بودجه سنواتی ذکر شده و هر ساله تصمیم بر این است که مبنای نرخ تسویه بدهی ارزی حتی برای دولت و غیردولتی تعیین شود. اما دولت بیشتر از جریان فعلی تصمیمات خود را بر این اساس می گیرد. سیاست را اجرا می کند، بنابراین یکی از وظایف ما این است که بانک مرکزی را در قبال اجرای قانون پاسخگو کنیم و کمترین انحرافی از مواضع خود نداشته باشیم. ما تحت تاثیر حرف های پوپولیستی نیستیم و مجلس کار کارشناسی و قانونی خود را انجام می دهد. بنابراین نظر هر فردی ارزش خاص خود را دارد.

نماینده مردم کرمان در مجلس یازدهم تصریح کرد: افرادی که مدعی حمایت از دولت و بانک مرکزی هستند کافی است یک بار گزارش دولت در مورد سیاست های ارزی را مطالعه کنند. در نیمه دوم دهه 1400 رئیس جمهور دولت سیزدهم سندی به نام سند تحول مردم را صادر کرد که در آن جنبه های مهم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را در بر می گرفت. و مشکل نرخ ثابت نداریم، پس اگر کسی نمی داند حداقل یک بار برگه تسامح مردمی دولت سیزدهم را بخواند، احکام مغایر با اوراق دولت حرف های زیادی برای گفتن دارد.

وی گفت: قانون احکام ثابت، قوانین بودجه و رویکرد علمی و تخصصی و رویکردی که دولت در سند توسعه مردم انتخاب کرده، سیاست ارزی را تعیین کرده است، بنابراین هر تصمیم بانک مرکزی، دولت و وزارتخانه اقتصاد در مغایرت با این قوانین قطعا رعایت خواهد شد.» تبدیل شد.

رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی، مبنای مجلس را قانون و دیدگاه علمی و تخصصی عنوان کرد و تصریح کرد: اگر فردی با این اظهارنظرها بخواهد بر مجلس و کمیسیون اقتصادی تأثیر بگذارد، کاملا در اشتباه است. . حرف های علمی و حرف های پوپولیستی کاملا واضح است و باید گفت که دوران حرف های پوپولیستی تمام شده است.

وی با بیان اینکه سیاست تثبیت نرخ ها مفسده و رانتی است و مردم از این سیاست منتفع نمی شوند، ادامه داد: سوال من این است که چرا در دولت آقای رایضی نرخ ترجیحی ارز 4200 تومانی لغو شد؟ همه گزارش ها بر این اساس است که این درصد باعث فساد و نابودی تولید در کشور شده است، بنابراین این اقدام به دلیل مبارزه با فساد به نفع مردم انجام می شود. همان دلایلی که منجر به حذف ارز 4200 تومانی در دولت آقای رئیسی شد، برای حذف ارز 28 هزار و 500 تومانی و افرادی که اظهارنظرهای غیرعلمی می کنند و تا به حال به مباحث علمی نپرداخته اند و اطلاعی از آن ندارند کافی است. آزمودنی های تجربی باید به همان منابع مراجعه کنند.

پورابراهیمی گفت: اگر قرار باشد سیاستی که عده ای اعلام می کنند تاثیر مثبت داشته باشد و بگویند با تثبیت نرخ ارز می تواند به معیشت کمک کند، باید پرسید با توجه به اینکه چند ماه از استفاده دولت می گذرد. سیاست ارزی ارز ترجیحی دوم که هیچ تفاوتی با نرخ ارز ترجیحی دولت قبل ندارد، می گذرد و با توجه به اینکه همه کالاهای اساسی با نرخ 28500 تومان در نظر گرفته شده است و رابطه کیلویی مرغ بر 110 چیست. 000 تومان و گوشت کیلویی 400000 تومان آیا ارز ترجیحی 28500 تومان است؟

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: پوپولیست ها باید به مردم پاسخ دهند که این وضعیت که به نام ارز ترجیحی سر مردم کلاه می گذارد و جیب مردم را خالی می کند به نفع مردم است. مردم یا سیاستی که بر اساس آن بتوانند از تولید حمایت کنند و نرخ متعادلی ایجاد کنند و از فساد جلوگیری کنند؟ افرادی که دنبال این هستند باید پاسخگوی مردم باشند.

نماینده مردم کرمان در مجلس یازدهم بیان کرد: کمیسیون اقتصادی طبق قانون بر اساس ماده ۲۳۴ آیین نامه داخلی مجلس است و موضوع را پیگیری می کند.(تسنیم)

آیا ارز ترجیحی به نفع تولیدکنندگان است؟

پیش از این تجارت نیوز درباره سیاست های ترجیحی ارزی با علی صادقی همدانی کارشناس اقتصادی گفت و گو کرده بود. صادقی همدانی به تاثیر سیاست ارز ترجیحی بر تولید نگاه کرد و اذعان داشت: اگر بخواهیم با دقت بیشتری به این موضوع نگاه کنیم، می توان گفت که این سیاست حتی به نفع تولید هم نیست. زیرا سیاستگذار با دخالت در بازار ارز، پیام نادرستی در مورد کمبود و ارزش ارز را به تولیدکننده و تاجر می دهد و باعث می شود تولیدکننده منابع را به شکلی نادرست تخصیص دهد. در واقع دولت با این روش تخصیص بهینه منابع را نقض می کند.

وی در ادامه افزود: این سیاست نه تنها تاثیرات منفی بر تخصیص منابع ارزی دارد، بلکه در تخصیص فنی در بخش تولید نیز مشکل ایجاد می کند. برخی معتقدند از آنجایی که مواد اولیه و مواد ارزان‌تر در اختیار بخش تولیدی قرار می‌گیرد، حاشیه سود تولیدکنندگان افزایش یافته و این به نفع تولید است. در حالی که این نادرست است.

این کارشناس اقتصادی گفت: حتی اگر صحت ادله مطرح شده را بپذیریم، وقتی قرار است سیاستی اجرا شود، باید از قبل آثار آن سیاست بر رفاه اجتماعی ارزیابی شود. ملاک تأثیر سیاست بر رفاه اعضای مختلف مردم است. نه فقط بخش تولید.

وی ادامه داد: متاسفانه سیاستگذاران عملکرد هدف را به درستی شناسایی نکرده اند. این سیاست بیشتر به ضرر مصرف کننده است تا به نفع تولیدکننده. اگر ضرر مصرف کنندگان از این سیاست بیشتر از سود تولیدکنندگان از آن باشد، نتیجه این سیاست برای جامعه چیزی جز زیان اجتماعی نخواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *